• 0255/530.383 / 0255/530.968
  • liceulotelurosu@gmail.com
  • Str. Republicii, Nr. 10, Loc. Otelul Rosu

Membrii Marcanti

PROF. GAVRILĂ TUSTEANU

Domnul prof. Gavrilă Tuşteanu, titular la catedra de fizică şi director al Grupului Şcolar Oţelu Roşu în perioada anilor 1990-1998 , a fost preocupat mereu de invatamantul de performanta reuşind să obţină ani la rand rezultate de exceptie la olimpiadele de fizică judetene, nationale şi internationale. Admiterea în învatamantul superior printr-o probă scrisă la fizică a scos în evidenţă pregatirea foarte bună a absolvenţilor şcolii Văii Bistrei.

În topul tinerilor fizicieni cel mai bun elev a fost Florea Horaţiu Stoica, care pe lângă o dotare intelectuală de excepţie, a fost dublat de o forţă de muncă responsabilă. În clasa a XI-a a obţinut locul I la  Etapa Naţională a Olimpiadei de Fizică iar în barajul pentru selecţia lotului lărgit (15 elevi)

pentru Olimpiada Internaţională a câştigat primul loc în confruntarea cu tot ce avea mai valoros în ţară, fizica la nivel de liceu. După două luni rezultatele obţinute de acest elev ilustru care s-a perindat pe băncile Liceului de pe Valea Bistrei au fost: medalia de argint la cea de-a XXII-a Olimpiada Internaţională de Fizică de la Havana (Cuba) în 1991, iar anul următor în 1992 la cea de-a XXIII-a Olimpiada Internaţională de Fizică de la Helsinki (Finlanda) a câştigat mult râvnita medalie de aur.

Lotul ce a reprezentat România (5 elevi) la Olimpiada Internaţională de Fizică de la Havana (Cuba) în 1991 a obţinut: trei medalii de argint şi două de bronz.

„România obţinea în ţara celor 1000 de lacuri o medalie de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz şi două menţiuni de onoare. Iar medalia de aur era a lui Florin!”  Prof  Gavrilă Tuştean